Viki naplója

Viki fogyása

Viki naplója 4. rész – nyaralás és a diéta

A következő három hétnek kicsit félve vágtam neki, mert két hét nyaralást is beiktattunk éppen, amiről tudjuk, hogy nem igazán az önmegtartóztatásról szól “elvileg”. A Balaton-felvidéken voltunk, és azért amikor a kölykök minden nap sültkrumplit, fagyit és lángost toltak a strandon, a felnőttek pedig vígan fröccsöztek, no azért nem mondom, hogy minden pillanatban őszinte volt a mosolyom! De úgy érzem, hogy kb. 90%-ban sikerült teljesítenem a tervet és betartanom az előírásokat ez alatt az időszak alatt is.

A legnehezebb feladat az volt, hogy a környezetem elfogadja, hogy én most mást és máshogy eszem. Hiába, közös evés a barátokkal talán a legkedveltebb szociális program egy nyaralás folyamán. Igyekeztem a lehető legkevésbé kilógni a sorból, így végül néhány kompromisszumba muszáj volt belemennem, hogy csapattag maradhassak. Megengedtem például magamnak azt a luxust, hogy amikor elfogyott a strandon a pisztráng, én harcsát ettem, és a csodásan mosolygó gyümölcsök közül is választottam néha egy keveset, mert a rendszertelen emésztés sajnos nehezítette a hétköznapjaimat.

A több zöldség fogyasztása mellett bevetettem a Tomán Diet Rost+ terméket, ami eleinte fura volt, de aztán teljesen elengedhetetlen része lett az ebédjeimnek, és vacsoráimnak. Meg kell jegyeznem, hogy a Tomán omlettek bearanyozták az étkezéseimet. A többiek csak lestek, mi jót eszem! A gyerekeim sorban álltak, hogy lenyúlják a vacsimat, de ugyanez történt a snack-jeim körül is: irigykedve nézte a környezetem, milyen ínycsiklandó kekszeket, csokikat és nápolyikat eszem nap, mint nap fogyókúra gyanánt. Ebben a három hétben 2,3 kiló ment ugyan csak le, de én ennek is nagyon örültem, s bízom benne, hogy ahogy beindul a suli és az ovi szeptembertől, úgy el tudok kezdeni majd sportolni is rendszeresen és akkor tovább peregnek majd azok a kilók ……

Gálos Viki

Gálos Viki