Viki naplója

Viki fogyása

Viki naplója 3. rész – A második szakasz

Gálos Viki vagyok, 4 boldog gyermek édesanyja. 44 évesen, a 4. gyermekem születése után határoztam el, hogy a szoptatás befejeztével (újra) formába hozom magam. Nemrég belevágtam a Toman diétába, és napló formájában írtam meg a tapasztalataimat, érzéseimet, felismeréseimet.  

Az első szakasz végén már meg tudtam fogalmazni, mi hiányzott az első két hétben: a gyümölcs, a sajt és a bor. Nem sok, talán nem is minden nap (na jó, de!), de nyáron a gyümölcs hozzátartozik a mindennapokhoz. Talán ezekről volt a legnehezebb lemondanom. A Tomán termékek ízeit kiismertem, már tudom, melyiket szeretem és melyikkel nem kötöttem hosszantartó barátságot. Ezt a két ízt vissza is hoztam a második konzultációmra, hogy becseréljük valami olyan ízre, amit nagyon megszerettem az első napokban.

Kicsit féltem, mit mutat majd a mérleg, megérte-e a küzdelem? Tündéri tanácsadóm felkészített már az elején, hogy a fogyást nem csak kilóban figyeljük. Van itt minden csodás rövidítés és fogalom; BMI, testzsír- és izomszázalék, zsigeri zsír. Mindent figyelünk, egyben, mert ezek együttesen mutatják a változást. És lássatok csodát, minden értékem változott, aminek csökkennie kellett, az csökkent, aminek pedig emelkednie, az emelkedett. Ilyen egyszerű ez! Persze számomra azért a legnagyobb örömet a 3,6 kiló mínusz okozta, de már más szemmel figyelem a többi adatot is. Elégedett mosollyal és egy újabb, óriás adag önbizalommal léptem át tehát a második szakaszba és merültem el az eszméletlen széles csoki, nápolyi, chips és keksz választékban…