Viki naplója

Viki fogyása

Viki naplója 2. rész – Az első szakasz

Gálos Viki vagyok, 4 boldog gyermek édesanyja. 44 évesen, a 4. gyermekem születése után határoztam el, hogy a szoptatás befejeztével (újra) formába hozom magam. Nemrég belevágtam a Toman diétába, és napló formájában írtam meg a tapasztalataimat, érzéseimet, felismeréseimet.  

Ha emlékeztek, akkor ott hagytam abba az előző részben, hogy az első sokk után azonban nagyon gyorsan jött a pozitív felismerés: jöhet a változás, a régen várt diéta!

Fogtam a telefonomat és megtettem az első nagy lépést új önmagam felé. Egy gyors időpont egyeztetést követően 2 nap múlva ott ültem a Toman Diet egyik tündéri tanácsadójával szemben és szívtam magamba az életmódváltásom szabályait. A szalon gyönyörű, a termékválaszték egy kisebb ízorgiára hasonlít, a velem szemben ülő segítőm, aki majd fogja a kezem a diétám során, tökéletes magabiztossággal mondja: Viki, ez biztosan sikerülni fog!

Így hagytam el a Budai Toman szalont egy zsák Tomán termékkel és hatalmas elhatározással: hát persze, hogy menni fog!

Az első 3 nap nem volt könnyű. Éhezni nem éheztem, minden gond nélkül be tudtam tartani a napi ötszöri étkezést és a kellő mennyiségű folyadékot is simán megittam. Legnagyobb csodálkozásomra nem hiányzott sem a tejeskávé, sem a nasi. Túléltem a legnehezebb időszakot – gondoltam. Következett a könnyítés: a negyedik naptól már kötelező volt húst ennem, amit nem mindig kívántam, de fontos a rágás, a megfelelő fehérjebevitel a Toman termékek mellett is, így megküzdöttem a csirkemellel és a pulykasonkával.

És ekkor jött a nagy felismerés, hogy végre érzem a változást. Valami elindult. Éreztem magamon, ahogy átalakulok. És a korábbi ruhatáramból is előkerült újra egy-egy régi kedvenc darabom, amit már évek óta hanyagoltam. Energiám rengeteg volt, meg sem kérdeztem magamtól, hogy menni fog-e az önsanyargatás? Miféle önsanyargatás? Hiszen nem voltam éhes, tele voltam erővel, éreztem, hogy egy fantasztikus változás útjára léptem.

Az első két hét eredményei hihetetlen lendületet és hitet adtak, hogy most végre sikerülni fog elérnem az egykori “versenysúlyomat”! Ugyan a négy gyerkőcöm adott feladatot bőven és néha azt éreztem, hogy inkább aludnék még egy órát, de nem voltam leharcolt, nem éreztem azt, hogy nincs erőm semmihez. És közben fogytam és éreztem, hogy a testem elkezd átalakulni…