Vagányul nőies - Dizájn és alakformálás egy helyen

Finoman kitett hangsúlyok a térben
Dizájn és alakformálás

Vagányul nőies – Dizájn és alakformálás egy helyen

Finoman kitett hangsúlyok a térben

Az Andrássy úti bérház vaskos, alapterületében kicsi, belmagasságát tekintve impozáns, terében légies, luxust és eleganciát sugárzó üzletet tervezni igazi kihívás, amit Somlai Tibor a tőle megszokott extravaganciával oldott meg. A frontoldali falon a fényes fekete-arany Toman felirat annyiban igazít el, hogy itt valami finom és nőies tartalmat fog találni, aki belép, és elsőre ennyi elég is.

A megrendelő, Tomán Szabina kívánsága az volt: legyen egy tér, ahová bizalommal lépnek be a vendégek, ahol az eladótérben kiállított termékeket meg lehet csodálni, kényelmesen lehet várakozni, beljebb, a szeparált szobákban pedig teljes diszkréció mellett konzultálni. Az egykori optikai üzlet dongaboltozatos terében ennél jóval több történt.

Somlai Tibor az arculati színek – a fekete-arany és a fekete-ezüst – adottságait felhasználva fekete háttérben finoman, de hangsúlyosan megvilágított aranyos fülkedobozokba állította ki a csomagolt termékeket az eladótér két oldalán, és egy stadion alakú tárolóban. A kintről betekintőt nem zavarja meg a kirakat, maga az üzlet önmaga kirakata – illetve egy-két termék diszkréten, mint kiállítási tárgy jelenik meg üvegbúra alatt a sarokban posztamensként kihelyezett állványokon.

A belső tér légiességét hangsúlyozza a virágos rétet idéző tapéta, amely fölfelé megnyitja a teret, és amelynek elegáns kontrasztot támaszt a dongaboltozat feketére festett íve. A mennyezetről függő két fehér lámpaernyő formáját tekintve megszokott látvány egy régimódi polgári lakásban, mint valamelyik sarokba állított állólámpa dísze, itt azonban gigantikus méretben (180 cm) merészen mélyre lógatta be a tervező a térbe, és masszív jelenlétüket még széles fekete paszpóllal is hangsúlyozta. A két királynői jelenség mégsem hivalkodóan vonja magára a figyelmet, pusztán természetes eleganciája okán. Mindehhez vagány alapot állít a nagy sakktáblakockás padlóburkolat.

Tomán Szabina, a Toman Diet fehérjeprogram fejlesztője legmerészebb álmában sem gondolta, hogy egyszer egy Andrássy úti csodálatos üzletben mutatják majd be fogyókúráját, árulják életmódváltást támogató termékeit és fogadhatja ügyfeleit. Tomán Szabinával a nyitás apropóján beszélgettünk.

Milyen arculati elemekből lesz a Toman-üzleteknek egységes kisugárzásuk?
A termék az én nevemet viseli, ebből formálódott a logó és a teljes arculat. A márka alapszínei a fekete, az arany és az ezüst. Ezek határozzák meg az üzlet és a termékek arculatát is.

Ebben a ragyogó, elegáns üzletben hölgyek életmódváltását segítik, mégsem egy tipikus szépségszalon, fogyasztószalon benyomását kelti. Ez szándékos?
Az Andrássy úti szalon a referencia szalonunk is egyben. Vendégeink életmódváltásra szánják el magukat, ami egy fehérjediétával kezdődik. Az évek alatt, mióta ezzel foglalkozom, azt tapasztaltam, nagyon fontos az is, hogy a vendégek önbizalmát növeljük. Egy ilyen környezetben azonnal mindenki jól érzi magát, és ez is a programot támogatja. Mi életmódtanácsokat adunk, vendégeink fantasztikus eredményeket érnek el, gyorsan szabadulnak meg a kilóktól, de ebben fontos része van a környezetnek is, amiben biztosítjuk a konzultációkhoz szükséges nyugodt, belsőséges légkört.

Nem állt szándékomban túl direkt módon megjeleníteni, hogy itt fogyókúrás termékek vannak. Semmiképpen sem szerettem volna sziluetteket az ablaküvegre. A kívülről belátható eladótér nagyvonalúságot sugall.

A Toman ma már országos hálózat. A többi üzlet is ilyen?
Természetesen a többi üzlet is követi a fekete-arany-ezüst színvilágot. A Toman Diet életmódprogram a vidéki városok Toman Pontjaiban tapasztalt tanácsadókkal várja a vendégeket: Baján, Kecskeméten, Szombathelyen, Vácon, Kistarcsán, Óbudán, Győrben, Kaposváron, Székesfehérváron, Veszprémben, Szegeden, Érden, Zuglóban a Genium Egészségközpontban és hamarosan Tatán.

Aki még csak barátkozik a Tomán Szabina-féle fehérjediéta és életmódváltás gondolatával, térjen be valamelyik üzletükbe, ismerje meg az életmód-programunkat és több, mint 70 féle fehérjediétás termékünket! Levesek, chips, müzliszelet, cappucino, és még sok-sok egyéb finomság, gluténmentes változatban is segít abban, hogy megújult formában várjuk a nyarat.