Útifűmaghéj hatása

Miért is hatékony fogyasztani a Toman Diet program során?

Útifűmaghéj jótékony hatása

Lovászi Eszter dietetikusunk ajánlásával

Miért is hatékony fogyasztani a Toman Diet program során?

Röviden az útifűmaghéjról: Az útifűmaghéj egy oldható rost, amely a Plantago ovata cserje magjait tartalmazza. Ez egy nagyon gazdag rostanyag, ami vízben oldódva nyálkás gélt képez, ami bevonja a bélfalakat.

Magas rosttartalma miatt a diétánk fontos kiegészítője lehet. Jótékony hatással bír a székrekedésre, segíti a méregtelenítést, illetve koleszterinszintünket is csökkenti.

Lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Beszerzése: Az útifűmaghéjat beszerezhetjük bioboltokban és a drogériákban is. Legcélszerűbb, ha aprítva vagy porítva vásároljuk meg.

Alkalmazása: Fogyasztható a diéta első szakaszától. Leghatékonyabb, ha mindig reggel fogyasztjuk éhgyomorra. 2 evőkanálnyi útifűmaghéjat oldjuk fel a reggeli édes Toman Diet italunkba. Nem kell megijedni tőle, mert az ízét nem fogjuk érezni, csak a jótékony hatását.

Egyéb emésztést segítő megoldás: Abban az esetben, ha esetleg bármilyen probléma miatt nem tudja alkalmazni az útifűmaghéjat, akkor a másik lehetőség a Darmplege gyógynövény alapú emésztést segítő tabletta. Hatóanyagai elősegítik a bélműködést és enyhe hashajtó hatásúak. Nagyon fontos, hogy maximum 1-2 hétig lehet alkalmazni, annál tovább nem, mert gyomorgörcsöt okozhat.