Női szerepek
Modernkori női kérdések – 1. rész
2019-11-04
Növényi csírák
Növényi csírák az étrendben
2019-11-08
Kollagén tartalmú italpor

Toman Vital Collagen C+ italpor

A kollagénről rengeteget hallunk mostanában – éspedig nem véletlenül. Az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló fehérjéről van ugyanis szó. Tucatnyinál is több típusa ismert, amelyek közül az I-es, a II-es és a III-as típus a legelterjedtebb. Megtalálható a csontokban, fogakban, porcokban, inakban, érfalakban, körmökben, bőrben, hajban, méhlepényben, szaruhártyában stb.

Mint minden, a testünk felépítésében szerepet játszó fehérjét, a kollagént is magunk állítjuk elő. A kollagént alkotó aminosavak egy része szintén „saját termelésű”, más részüket azonban kívülről kell bevinnünk szervezetünkbe. A kollagéntermelés hatásfokát sok tényező befolyásolja. A kor előrehaladtával például csökken, és ez a csökkenés már 25 éves korban megkezdődik. Negatívan hat rá emellett a dohányzás, a cukorfogyasztás és az ibolyántúli sugárzás is. Nem véletlen tehát, hogy az idősebbeknél, a dohányosoknál és a napozás szabályait figyelmen kívül hagyó embereknél gyakrabban figyelhető meg pl. a bőr ráncosodása, megereszkedése, öregedése. A kollagéntermelődés zavarai egyéb problémákhoz (pl. töredezett haj és körmök, csontfejlődési rendellenességek, ízületi betegségek stb.) is vezethetnek.

Van erre megoldás? Nos, ha a saját kollagéntermelésünk csökken, logikusnak hangzik, hogy a bevitelt kell növelni. Persze az étrendi kollagén nem fog egy az egyben beépülni a megfelelő szövetekbe, hiszen az emésztés során aminosavakra bomlik. Ez azonban nem probléma, hiszen ezekből az „építőkockákból” a szervezetünk újra fel is tudja építeni ezt a fehérjét. Az így előállított kollagén pedig azokba a szövetekbe épül be, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A Toman Vital Collagen C+ italporban prémium minőségű halkollagén található, amely az eddig megismert legtisztább I-es típusú kollagén. Hasznosulása kiemelkedően magas, így jelentős mértékben hozzájárulhat az öregedési folyamatok lassulásához. A halkollagén felszívódását és hasznosulását tovább javítja a hozzáadott cink és az acerolalé-sűrítményből származó C-vitamin is. Mindezek okán a Collagen C+ italpor kitűnő megoldás lehet mindazoknak, akik fogyás után is feszes, rugalmas bőrt, egészséges hajat, szép körmöket és hajlékony ízületeket szeretnének, ráadásul még sokáig „kortalanok” is óhajtanak maradni.

Egy tasakban 5 gramm hidrolizált halkollagén található; az italport 150 ml vízben kell feloldani. A javasolt napi adag 1-2 tasak.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]