Banános Toman ChocoBoom-desszert
Banános Toman ChocoBoom-desszert
2020-03-22
Bajor Lili is velünk Tomanozik!
2020-03-28

Hogyan Tománozz karanténban?

Orsi naplója

Orsi naplója

Kedves Sorstárs!

Remélem, hogy te is úgy döntöttél, hogy otthon maradsz minimum két hétre, és minimalizálod a kimozdulások számát. Mi a férjemmel úgy egy hete már sejtettük, hogy így lesz, felkészültünk rá, így hétfő óta tényleg nem megyünk sehova. A mi életünkben olyan igazán drámai változás nem fog történni, home office-ból dolgoztunk eddig is, de azért az, hogy most még egy meeting sincs, és a boltba sem megyünk, mert sikerült mindent beszereznünk, ami két hétre elegendő lesz, biztosan minimum különlegessé teszi ezeket a napokat. Azt hiszem mentálisan nagyobb kihívás lesz.

Mi lesz az étkezésemmel? És mi lesz a családom étkezésével?

Az én étkezésem a Tomannak köszönhetően egyszerű és kiszámítható. Szerintem akik most velünk együtt diétáznak épp, már pontosan tudják, hogy milyen jó a tervezettség, és a kiszámíthatóság. Illetve, hogy mennyire egyszerű, hogy egy-egy Toman tasak vagy snack teljes értékű reggelit, tízórait, uzsonnát rejt. A változást talán az hozhatja, hogy többen vagytok most együtt otthon, gyerekekkel esetleg, vagy a párotokkal, rájuk is főzni kell. Én többnyire eddig sem főztem kétfélét, vagy háromfélét, ha igen, akkor az nagyon egyszerű volt. Általában eggyel több köret készült. A családomnak volt még édesburgonya, cékla, rizs, bulgur vagy akár valami krumpli. Tésztát hetente egyszer szoktunk készíteni. Lehet, hogy most a karantén vége felé ez sűrűbben fordul majd elő, de ez időben, elszánásban azért nem plusz energia. Mi most úgy készültünk, hogy két hétig fixen itthon vagyunk. Két hétre előre azonban friss zöldséggel nem tudtunk feltankolni, a mirelit megoldott – karfiol, brokkoli, zöldbab, spenót – abban nincs hiba. Eddig is figyeltem rá, de most nem csak az én étkezésemnél lesz ez fontos, hogy vigyünk be elegendő rostot a szervezetünkbe. Úgyhogy a Toman Vital Rost+ termékével most a férjem is megbarátkozik. Ha tanácsolhatom, ebből mindenképpen szerezzetek be!

Mi lesz, ha kifogyok a Tománból?

Kiszállítják neked. Rendeld meg a telefonon vagy emailen! Ha úgy jobban esik, egyeztess előtte a konzulenseddel. Én épp a múlt héten hoztam három heti adagot magamnak, ha minden jól megy, ez lesz a diétám utolsó három második szakaszos hete. Meglátom majd, hogy milyen lesz a helyzet április elején, de nem aggódom! Bevallom egy dobozzal több tejeskávét hoztam. Ha kifogyunk a tejből, akkor a férjem ezt issza majd a kávéja helyett. Ő eddig is nagyon szerette ennek az ízét.

Hogyan fogok tudni konzultálni a tanácsadómmal?

Másként. Szeretnék majd írni arról, hogy miért volt nekem nagy segítség a saját tanácsadóm, és miért gondolom azt, hogy a Toman módszer azért is működik hatékonyabban, mint a többi diéta, mert van egy segítőd. De erről nem most írok hosszabban, most csak azt szeretném mondani, hogy telefonon, emailen továbbra is a rendelkezésünkre állnak a tanácsadók, és ez fontos. Nem maradtunk egyedül, és ez az időszak, ami most van, igazából elképesztően felemelő, mert azt látom, hogy az élet minden területére igaz lesz, hogy nem maradunk egyedül. Nem maradsz egyedül a gyereked tanításával kapcsolatban, mert nagyon sok csoporthoz csatlakozhatsz, akik segítenek. Nem maradsz egyedül, ha lelki támogatásra szorulsz. Nagyon sok segítő ajánlotta már fel, hogy ingyen konzultál azzal, aki most esetleg szorong, vagy fél. És nem maradsz egyedül a fogyókúrád alatt sem. Egyrészről csatlakozz az Együtt könnyebb Toman-nal csoporthoz, másrészről pedig ahogy eddig is, mentorként melletted áll a Toman tanácsadód.

Hogyan fogom mérni a változást, ha tényleg karanténban vagyok és nem megyek mérésre?

Nekem van itthon mérlegem, egyébként mindig kevesebbet mutat, mint a Toman szalon mérlege. Ha egyedül nem mernél ráállni, vagy nincs otthon, akkor legyen egy ruhád, nadrágod, amibe mondjuk belebújsz most, és belebújsz egy hét múlva. Kényelmesebb lesz egy hét múlva, garantálom! Most elég ezt tudnod. A karantén nem tart örökké. Én már alig várom, hogy ráálljak a szalonban a mérlegre.

Mi lesz a sporttal?

Otthon tornázás. Nem marad más. Én eddig is ezt csináltam. Az utóbbi napokban minden edzőterem, jógaterem ugyan bezárt, de nagyon sokan tartanak online órát, és nagyon sok olyan tanfolyamot is elérhetővé tettek, ami jógakurzus, vagy pilates, vagy otthon könnyen végezhető erősítés. Ha máshoz vagy szokva, szokatlan lesz, de próbáld ki! Elárulok valamit. Nekem sokáig nem sikerült beilleszteni a diétába a mozgást, és így is működött. Szóval, ha most nincs kedved, és úgy érzed, hogy ez egy nyűg, akkor nyugodtan állj le! És a felszabaduló időben hallgass vezetett meditációt. Én az erre szánt időt például megdupláztam, mert egyszerűen jól esik.

Ki fogom bírni?

Biztos vagyok benne. Sok minden változik, én a megtisztulást és az új lehetőségeket látom ebben a helyzetben. Nagyon sok minden lett bizonytalan körülöttünk. Jól esik most az, hogy vannak mégiscsak olyan szokások, amik maradnak. Amik még a karanténban is emlékeztetnek arra, hogy van, ami állandó. Reggelenként iszom egy Toman cappuccinot, és jól indul a napom. Napközben megeszem a Toman snacket, az mindig a csúcspont. Este pedig a meleg levest kortyolgatva elbúcsúzom a naptól. Ez eddig is így volt. És a karanténban is így lesz.

Szeretettel,
Orsi