Tippek és pozitív gondolatok minden napra

Hatékony fogyókúra

Motiváció és támogatás

Fodor-Kassai Mónika, a Rúzs és Más szerkesztőjének írása

Kedves Sorstársam!

Lehet, hogy még csak fontolgatod a fehérje diétát és az azzal járó életmódváltást és lehet, hogy már bele is fogtál! Bármelyik legyen is a helyzet, gratulálok hozzá, hogy eljutottál erre a pontra és felismerted a változtatás szükségességét!

A diéta célja akár az egészségesebb életmód kialakítása, akár a fogyás, alakformálás mindenképp a javadat szolgálja. Már az első, szigorúbb napok megelégedéssel töltenek el, hiszen belevágtál, be tudtad tartani a szabályokat, büszke lehetsz magadra! Felszabadító érzéssel jár, hogy megtetted az első lépéseket egy új úton, amelynek a végén jutalom vár rád karcsúbb alak, egészségesebb táplálkozás és jobb életminőség formájában!

Fantasztikus érzés energikusabbnak lenni, könnyebben mozogni! Elmondhatatlan öröm elérni a tíz évvel ezelőtti súlyodat, megtapasztalni, ahogy tisztábbá, ragyogóbbá válik a bőröd és a megfiatalodott önmagaddal nézni szembe a tükörben. Leírhatatlan sikerélmény úgy vásárolni ruhát, hogy az összes, amit magaddal cipeltél a próbafülkébe remekül áll és csak a pillanatnyi hangulatod határozza meg a választásod. Megfizethetetlen pillanat, amikor egy régi ismerősöd rád csodálkozik! Amikor tudod magadról, hogy kitűnő formában vagy és ez sugárzik rólad!

A motiváció tehát adott és a hétről-hétre elérhető célokhoz egy szuper csapat segít hozzá, akik követik a tested változásait, és akikhez bármikor segítségért fordulhatsz, ha kérdésed vagy kételyed merül fel.

Természetesen nem lesz mindig könnyű ellenállni a kísértésnek, de hidd el, a Toman Diet rengeteg támaszt kínál! Saját tapasztalataimból szolgálok néhány példával, hogy mi minden segít rajta maradni a helyes úton! De előtte mindenképp szót kell ejtenem arról, miben más, miben nyilvánvalóan jobb ez a diéta minden eddigihez képest (be kell valljam, életem során rengeteget kipróbáltam!).

 • Az okosan összeállított, magas minőségű alapanyagokból készülő étrendben megvan minden, amire a szervezetnek szüksége van és olyan ízeket nyújt, amelyek a legfinomabb desszerteket idézik, nem alakul ki édesség-éhség.
 • A rendszeres, háromóránkénti evés egyenletesen tartja a vércukorszintet, így nem jelentkeznek falási rohamok és fáradékonyság, melyek más diéták gyakori kísérői.
 • A fogyás pár nap után elindul és nem áll meg, azaz sosincs holtponton!
 • Sok diétát tesz nehezen betarthatóvá a speciális alapanyagok beszerzése és a bonyolult ételek elkészítése. A Toman Diet esetében teljesen egyszerűen elkészíthetők a megengedett ételek, az egyre bővülő fehérje snack és gyorsan elkészíthető fehérje fogás választék is megkönnyíti a dolgunkat – már fagyi is van!

Tippek a szabályok könnyebb betartásához:

 • Az első napok szigorúságát oldják a finom ízek. Ha édesszájú vagy, mint én, sokat segít ha több édes fogást választasz (én csak este ettem sósat).
 • Állítsd össze előre a napi menüket, azaz válogasd össze úgy a fehérje fogásokat, hogy jól, változatosan egészítsék ki a megengedett főétkezéseket. Próbálj ki új ízeket!
 • Gondold át reggel a napodat és a programodhoz legegyszerűbben elfogyasztható ételeket vigyél (ha például ebédidőben nem lesz alkalmad megmelegíteni az ételt, vigyél egy húsos salátát dobozban, vagy ha útközben ér a tízórai, remek megoldás a laktató ivójoghurt).
 • A főétkezésekhez változtass az alapanyagokon, hogy ne unj rá mondjuk a mindennapi grillezett csirkemellre. Használd a megengedett húsok és zöldségek széles skáláját!
 • Iktass be kényeztető programokat – masszázst, barátnős Spa délutánt, kézműves foglalkozást vagy bármit, amit szeretsz – mert megérdemled, és mert eltereli a figyelmet az evésről.
 • A kísértésnek könnyebb ellenállnod a folyamatos kontroll, azaz Toman központokban végzett rendszeres mérések miatt. Egyszerűen nem akarod a látványos eredményeket elrontani!
 • Fotózd le a táblázatot a mérési eredményekkel, így mindig veled lesznek, és ha rájuk pillantasz, erőt adnak!
 • Ha úgy alakul, hogy étteremben étkezel, válassz salátát öntet nélkül és grillezett húst vagy halat, így nem szeged meg a szabályokat és nem kell lemondanod a társaságról sem.

Fontos, hogy ha bármilyen negatív gondolatod felmerül a diéta során, csak vess egy pillantást a mérési eredményeidre valamint a kitűzött célodra és ne hagyd veszni az addigi befektetést!
Kedves Sorstársam, remélem, hogy tippjeimet hasznosnak találod és segítenek a célod elérésében.  Ha van kedved, írd meg nekünk, mi az, ami Neked működött illetve miről olvasnál szívesen! Leveleidet ide várjuk: kerdes@tomandiet.com

Baráti üdvözlettel, Fodor-Kassai Mónika