A halogatás művészete

Várakozás

Most NEM! – A halogatás mesteri kivitelezése és pszichológiája

Gondolkodtál már azon, vajon miért van az, hogy sokszor valaminek, például a diétának az elkezdését (de legyen az bármilyen életmódváltás meglépése), kellően messzire helyezed a mosttól? Halogatsz, különböző kifogásokat állítasz hadrendbe, vagy a végtelenségig nyújtod magát a döntés kivitelezésére fordított időt. Mondván: azt, kérem, tökéletesen meg kell tervezni. Előre. Mi több, jó előre!

Miért van az, hogy most nem lehet megtenni? Elkezdeni? Mondjuk, nem csak hétfőn, hanem épp szerdán! Vagy pénteken, vasárnap? Igen! Ebben a szent pillanatban, de legkésőbb ma.

Miért egyszerűbb azzal a válasszal előrukkolni, hogy most nem, de a jövő héten, hónapban, következő évszakban, félévben, sőt évben majd igen?

Okok, indokok, és ami az „el nem kezdés” mögött van
Elárulom, mi a titok. A megfelelő időtáv megszépít. Igen, mindenkit. Téged is. Szeretünk magunkra úgy gondolni, persze a jövőben, hogy majd egyszer leszünk valamilyenek. Amilyenek most nem vagyunk.

Mindazzal, hogy elképzeltük jövőbeliségünket, máris nem lóg fejünk felett Damoklész kardja. Azért, amilyenek most vagyunk, nem fognak megkövezni belátható időn belül, hiszen, mi már elterveztük! Az már majdnem olyan, mintha elkezdtük volna!

Ez a legzseniálisabb időhúzási technika. A tökéletes emberek a jövőben élnek.

Mire vársz?

Mire vársz?

A „nincs időm” ütőkártyájának felhasználása
Annyi minden van, nem érek rá most tökéletesnek lenni. Szeretnék, de nincs időm! A jó dolgoknak idő kell. Persze, eltelik a tervezett idő, aztán semmi. Se dió, se mogyoró. Az esélynövelő időcsapda szertefoszlik.

A MOST jutalma
A jövőben mindenki kiváló a maga nemében, tökéletes. Mintamókus. De nem ez a mutatvány. Hanem MOST elkezdeni, tenni, és nem csak beszélni róla.

Persze, hogy nem olyan egyszerű! Kicsit könnyebb, ha most csináljuk, de nem jutalmazzuk meg magunkat azonnal, hanem a hőn áhított jutalmat csak akkor adjuk oda magunknak, ha már megcsináltuk. Elhatározás, nagy levegő, eljutni a megfelelő etap végéig: egy Toman Snack.

Kis lépésekben nem fog fájni, de a jutalom, az akkor is örömteli.

És valós, nem csak elképzelt, megálmodott! Az sem utolsó.

Így lesz mindenki Superwoman / Superman. MOST!

5 napos doboz tartalma