Cellulit keletkezése és kezelése

Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász ajánlásával
Zsírbontás 4D technológiával

Feszesebb bőr – Jobb nyirokkeringés és egészségesebb élet!

A cellulit keletkezésének mechanizmusában döntő lépés, hogy a zsírképződés mértéke meghaladja a szervezetben a zsírfelhasználás mértékét. A megnagyobbodott zsírsejtek könnyen benyomulnak a rugalmatlanná és merevvé váló kollagén rostok közé, ahol kis zsírgöböket alkotnak.

A cellulit háttere nagyon összetett. Kialakulásában a genetikai tényezőkön túl jelentős szerepe van a hormonális háttérnek. Ezért jelenhetnek meg a tünetek már pubertáskorban is, hiszen a kiegyensúlyozatlan működésű petefészkek időnként túl sok ösztrogént termelnek, vagy a terhesség alatt, amikor az első 3 hónapban a petefészkek, majd a placenta biztosítja a magas ösztrogénszintet.

A cellulit következő provokáló faktora a helytelen táplálkozás: a túl sok zsír és cukor, az élelmiszerekben lévő adalékanyagok, valamint a túl kevés folyadékbevitel. A fizikai inaktivitás mellett az alacsony energiafelhasználás a zsírszövet gyarapodásához és az izomtónus csökkenéséhez vezet, ami szintén ideális feltételeket teremt a cellulit kialakulásához.

Bizonyos gyógyszerek (neuroleptikumok, progeszteron), valamint a stressz, a depresszió és a vérkeringés zavarai is cellulithez vezetnek.
A túlzásba vitt alkohol-és kávéfogyasztás, valamint a dohányzás is összefüggésbe hozható a cellulittel.

Tennél ellene? Segítünk! Feszesebb bőr – Jobb nyirokkeringés és egészségesebb élet!

Toman Diet Andássy úton nyílt szalonjának felső emeletén található Orvosi Alakformáló Központban olyan komplex test és arckezeléseket kínálunk, melyek nagyon hatékony és sokrétű változást tudnak elérni minden fogyni, feszesedni vágyó páciensünknél. Illetve a már meglévő, súlyvesztés miatt kialakult bőrproblémák regenerációs kezelését is végezzük.

VENUS LEGACY / Venus 4D technológia, multipolaris rádiófrekvencia – 50% minden kezelés, bérlet árából!
4D Technológia:
– multipolaris rádiófrekvencia
– pulzáló mágneses mező
– szabályozható, pulzáló vákuum
– kontrollált hőbevitel

Ezen tulajdonságok együttes hatása révén az alakformálás egyedülállóan hatékony, biztonságos és fájdalommentes.

A kezelés során a kontrollált hőbevitel hatására a mélyben élénkülnek az anyagcsere-folyamatok, a sejtek biokémiai aktivitása, a vér- és nyirokkeringés, valamint felszabadulnak a lerakódott méreganyagok és az új erek képződése révén javul az oxigenizáció. A bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok szerkezeti átalakuláson mennek keresztül és fokozódik a termelődésük.

Így csökken a kezelt terület körtérfogata, a bőr feszesebbé válik, mérséklődik a cellulit!