Toman kamionosok - 1.rész

Toman sikersztorik

Életmódváltás egy kamionban

(Zsu és Laci, a #tomankamionosok történetét Levente, a gödöllői Toman szalon egyik tulajdonosa jegyezte le)

Valahol egy messzi parkolóban áll egy kamion. Két megfáradt sofőrje kötelező pihenőjét tartja és ebédjét készíti, ami tulajdonképpen vacsora, mivel egész éjjel vezettek. Mögöttük 1200 km, a raktérben pedig 24 tonna áru. Arcukon mosoly – egy házaspár, aki 21 napon keresztül csupán 4 négyzetméteren éli az életét. Övék a világ egyik legdrágább, legnehezebb és legkisebb konyhája.

Te mit (t)ennél:

- ha havi 21 napon át úton lennél?
- ha a világ legkisebb szabadtéri konyhájában 1 gázrezsó, 1 serpenyő, 1 fedő állna a rendelkezésedre? (hacsak nem szakad az eső vagy esik a hó)
- ha a pihenőt szinte lehetetlen úgy beosztani, hogy mindenre legyen időd?
Valószínűleg ugyanazt, amit Zsu és Laci az elmúlt években, egészen 3 héttel ezelőttig: gyors kaja vagy étterem, esetleg hosszabb hétvégi pihenőkön egy jó magyaros étel, majd gyors alvás.
„Önpusztító életmód” – mondta Laci, amikor erről beszélgettünk.

Tettem nekik egy ígéretet valamikor július környékén, hogyha belevágok a Toman Diet életmódprogramba, beszámolok az eredményről. Így is lett: elküldtem nekik azt az előtte-utána képet, amit azóta már jópáran láttak. Álmomban sem gondoltam volna, hogy nem egy lavinát, hanem egyenesen cunamit indítottam el náluk! Laci mindig azt mondja, hogy ők csak haladnak az árral, de ha van egy jó lehetőség, nem ugranak el előle. A vezérhangya pedig – Zsu személyében – beindult.

Így lett a barátságból kihívás! Zsu és Laci a barátaink, leginkább a közös hobbi, a búvárkodás okán. Kamionsofőrök, akik 90%-ban éjjel vezetnek, vagyis fordított életet élnek – legalábbis hozzánk, földi halandókhoz képest.

Ebben mi a kihívás?

Hát az, hogy három hete a gödöllői Toman-család tagjai, akikre nagyon büszkék vagyunk, mert ők valóban bebizonyították, hogy tománozni mindenhol lehet. És amikor azt mondom mindenhol, úgy értem BÁRHOL!!!!!!

Persze a helyzet ennyire nem egyszerű, hiszen ők is emberből vannak: Laci él-hal a finom ételekért, a vörös húsok kimondottan a kedvencei közé tartoznak. Zsu saját bevallása szerint nem utálja a zöldségeket, de nagy ívben kerüli őket, nehogy kárt tegyen valamelyikben.  A napi 7-8 energiaital pedig tökéletesen fedezi a napi folyadékszükségletét, ráadásul ezt fogyasztva sokkal ritkábban kell megállniuk pisilni, ami nem kevés időveszteség lenne. Lássuk be, erős kezdés a Toman Diet életmódprogramhoz!!!!

Mindenesetre felhívtak, elszántak voltak és a gödöllői Toman Diet szalonba már úgy érkeztek Klárihoz (Fodor Klári okleveles Toman Diet konzulens), hogy ők bizony MA elkezdik!

Igen, nem kis váltás lesz a rendszeres étkezés (napi 6x!) és a napi minimum 3,5 liter folyadék elfogyasztása. Mivel ez szemmel láthatóan egyikőjüket sem rettentette vissza, október 14-én barátaink belekezdtek életük egyik legnagyobb kihívásába!  Mit is mondhattunk volna? Amit a többieknek is: Együtt sikerülni fog!

Toman Diet 1. szakasz, november 4.

Három hét alatt mínusz 13 kiló!

A kép többet mond minden szónál, de a legfontosabb, amit ők mondanak:

„Jól érezzük magunkat és végig akarjuk csinálni!”

Zsu és Laci, köszönöm a kitartást, a rengeteg fotót és a videókat, bebizonyítottátok, hogy nincs lehetetlen!

Tetszett a #tomankamionosok története? Jelentkezz be te is Klárihoz a gödöllői Toman Diet szalonba és válts életmódot sikeresen, éhezés nélkül!