„Szeretek mindent szebbé varázsolni!”

Toman Diet Andrássy

A KULISSZÁK MÖGÖTT – INTERJÚ A PESTI KÖZPONTUNKBÓL

Az előző interjúnkban a budai szalonunkban dolgozó tanácsadóval, Zsófival beszélgettünk, most pedig a pesti szalonunk üzletvezetőjét és egyben az egyik tanácsadónkat, Emesét kérdeztük a motivációjáról, tapasztalatairól és álmairól. Ismerjétek meg Emesét is!

Mióta dolgozol a Toman Dietnél?

Emese: Márciusban volt egy éve. Eleinte diétás tanácsadóként csatlakoztam a csapathoz, majd 3 hónappal később én lettem az üzletvezető.

Az álmaid megvalósítása szempontjából most ez az a hely számodra, ahol jó lenni?

Emese: Igen, kiegyensúlyozottnak érzem magam. Mióta itt dolgozom, több szempontból is megváltozott az életem pozitív irányban. Itt egyszerre van lehetőségem arra, hogy emberekkel foglalkozhassam, és szakmai tapasztalatot is szerezhessek. Hiszen nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, így nagyon hálás vagyok azért, hogy rengeteget tanulhatok most nemcsak a Vendégek által, hanem Szabina által is, ráadásul tőle azt-arról is, hogyan kell vezetni egy céget.

Üzletvezetőként mennyire találod stresszesnek az életedet?

Emese: Nem érzek semmilyen stresszfaktort, elégedett vagyok az életemmel. Szerintem ezt a hozzáállást otthonról hozom, nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel és a 4 lánytestvéremmel. Ráadásul 5 nő között otthon megtanultam a konfliktuskezelést is, így ha nagy ritkán felmerül a kolléganők között bármilyen nézeteltérés, akkor ezeket hamar csillapítani tudom, illetve akár maguktól is kisimulnak. De tényleg nagyon ritka, hogy bármi felmerülne, mert nagyon jó a csapat. Egyenként és csapatban is nagyon jól működünk, és ezt nemcsak én mondom, hanem a Vendégeinknek is ez a véleménye. És ez nagyon-nagyon jó érzés.

Korábban hol-milyen területen dolgoztál? Szintén a szépségiparban?

Emese: Üzletvezető voltam korábban is, de nem a szépségiparban, hanem a kereskedelemben, ahol napszemüvegekkel és cipőkkel foglalkoztam, de az örök szerelem mindig ez a szektor volt. 🙂 

Volt bármilyen kötődésed az egészséges életmódhoz, diétához, ilyesmihez korábban?

Emese: Igen, mindig is fontos volt számomra a sport, 10 évig ritmikus gimnasztikáztam, amit a gimi miatt abbahagytam, és az étkezésre is odafigyelek, de ami a legfontosabb, hogy mindig is vonzott a szépségipar, ezért munka mellett még kozmetikus suliba is járok.

Miért fogott meg téged ennyire ez a terület/szakma?

Emese: Egyrészt azért, mert szeretek emberekkel foglalkozni, másrészt pedig azért, mert egyszerűen szeretek mindent szebbé varázsolni. Az Andrássy úti szalonban az életmódprogram konzultációi mellett testkezelésekkel is foglalkozunk, ami számomra külön örömet jelent, hiszen egyfelől olyan jó látni, ahogy a kezelt felület megszépül a kezem alatt, a Vendég pedig elégedetté és magabiztossá válik, másfelől pedig plusz gyakorlatot is szerezhetek.

Nagyon fiatal vagy. 🙂 Hogy érzed, hogy ennek okán esetleg könnyebben vagy nehezebben fogadnak el téged a Vendégek, illetve tanácsot tőled?

Emese: Valóban fiatal vagyok, 24 múltam, de szerintem nem a kor számít, hanem az, hogy valaki szeret-e emberekkel foglalkozni, vagy sem. Természetes, hogy nem mindenki oldódik fel egy vadidegen ember társaságában azonnal, vannak olyanok, akiknek valamivel több időre van szükségük, hiszen aki eljön ide hozzánk súlyproblémával, elmondja a történetét, érezhetően-láthatóan ott van benne a küzdés és, nem szívesen áll rá úgy a mérlegre, hogy más is látja rajta kívül az eredményt. Aztán egyszer csak feloldódik a Vendég az első beszélgetés végéhez közeledve és konzultációról konzultációra érezhetően nő az irántam való bizalma. Ez nagyon jó érzés, azt pedig kifejezetten szeretem, amikor a Vendég úgy jön vissza, hogy büszke arra, amit elért, látható az eredménye és hálás ezért, hogy mellette voltam az úton.

A Vendégek ragaszkodnak a konzulensükhöz?

Emese: Igen, mindenképpen, a bizalom miatt ez nagyon fontos. Főleg akkor, ha a személyes konzultációk nemcsak a diétáról szólnak, hanem testkezelést is végzünk az adott Vendég számára, hiszen az egy sokkal intimebb helyzet. Ugyanakkor – választott kezeléstől és kezelt testrésztől függően –, a testkezeléssel töltött idő lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjem-megismerjük a Vendégeink valódi énjét, és természetesen ők is minket, hiszen az együtt töltött idő lehetőséget ad arra, hogy csajosabb és komolyabb témákat is megbeszélhessünk. 🙂 

Akkor tulajdonképpen a bizalom megteremtése a kihívás számodra?

Emese: Igen, így van. A bizalmat nem csak első alkalommal kell tudni kiérdemelni-megszerezni, hanem a konzultációk végéig meg kell tudni tartani. Ez a fajta kötelék nagyon fontos a Vendég és közöttem-közöttünk, hiszen erre épül a Toman Diet életmódprogram. Ezzel tudunk mi pluszt adni a Vendégünknek, hogy a lefogyni kívánt súly függvényében szükséges x hónap alatt ott vagyunk mellette, fogjuk a kezét, biztatjuk őt. És ez hatványozottan érvényes az előbb említett testkezelések esetén.

Ahogy végigvezeted a Vendégeket az úton, mit látsz bennük, rajtuk változni belülről, természetesen a külső változás mellett?

Emese: Sokkal felszabadultabbak, boldogabbak, érezhetően nagyobb az önbizalmuk egy fogyókúra vagy egy testkezelés végére. Megváltoznak. Volt olyan Vendégem, aki eleinte smink nélkül jött, nem figyelt oda túlságosan az öltözködésére, aztán a diéta végére mintha teljesen kicserélték volna. És nem feltétlenül azért, mert lefogyott, hanem azért, mert sokkal jobban megszerette saját magát, ezért elkezdett jobban törődni magával. De volt olyan Vendégem is, akinek a diéta hatására rendeződtek a vérnyomásproblémái, sőt, a legnagyobb öröm akkor ért, amikor egy Vendégemnek a diéta hatására sikerült teherbe esnie, pedig előtte éveken keresztül sikertelenül próbálkoztak a párjával.

Akkor ezek nagyon erős pozitív visszacsatolások számodra, igaz?

Emese: Igen, abszolút. Csak pozitív visszacsatolásokat kapunk. A diéta alapvetően szigorú – főleg az első, méregtelenítő szakaszban, de pont az a jó benne, hogy vannak édes és sós snackjeink is, így a velünk fogyókúrázók nem érzik úgy, hogy le kell mondaniuk a finomságokról. Tehát úgy hat a diéta, hogy közben gyakorlatilag nassol is a Vendég – persze nem akármit és nem akármikor! 🙂 

Ezek szerint csak pozitív tapasztalataid vannak?

Emese: Igen, hiszen a diéta működik annál, aki betartja, és természetesen annál, akinél nem áll fenn olyan egészségügyi probléma, ami befolyásolná vagy megakadályozná az eredményeket. Akinél nem működik, az tudja magáról, hogy azért nem jönnek az eredményei, mert nem úgy, vagy nem annyit-annyiszor evett, ami számára a legmegfelelőbb lett volna. Ezért nem hogy csalódott lenne, hanem sokkal inkább hálás nekem-nekünk, hogy ott vagyunk mellette és nem keltünk benne bűntudatot, hanem segítünk neki abban, hogy valóban kihozhassa magából a legjobbat.

Ennél jobb zárszót nem is lehet elképzelni, köszönjük szépen Emese, hogy megosztottad velünk a történetedet!

Ha esetleg lemaradtál volna a budai központunk tanácsadójával, Zsófival készült korábbi interjúnkról, ide kattintva elolvashatod! A kulisszák mögött – interjú a budai központunkból