A fehérje, és a fehérjebevitel fontossága a Toman Diet fogyókúra alatt

Kálium fontossága a Toman Diet alatt
Miért fontos a kálium és hogyan építsük be a Toman Diet alatt?
2017-04-22
Miért kerüld el a készételeket
A gyorsételek hatásai
2017-05-11
Fehérjebevitel fontossága

Ellenőrzött fehérjebevitel a Toman Diet program alatt

Lovászi Eszter dietetikusunk ajánlásával

A fehérje szóra a legtöbb embernek a tojásfehérje jut eszébe, és ez nem is jár messze a valóságtól. A tojásfehérje is éppúgy fehérje, mint sok más élelmiszer fehérjéje, de csak egy a sok fehérjeforrás közül. A fehérjéket úgynevezett aminosavak alkotják, ezekből az emberi szervezetben húszféle fordul elő. Közülük tízet saját magunk is képesek vagyunk előállítani szintézissel, a másik tízet viszont nem, de mivel az élethez szükségesek, ezért a táplálkozásunkkal kell bevinni őket. Ezeket hívjuk esszenciális aminosavaknak, azokat a fehérjéket pedig, amelyek ezt a tízet is tartalmazzák, teljes értékű fehérjéknek. Ebből következik, hogy amelyek nem, azok nem teljes értékű fehérjék, de az nem, hogy ezek “másodrangú” fehérjeforrások lennének. A teljes értékű fehérjék állati eredetű élelmiszereinkben találhatóak meg.

Fogyókúra esetén a fehérjék kiemelt fontosságúak, hiszen egy rosszul összeállított, alacsony fehérjetartalmú diéta esetén a szervezet lebontja a saját fehérjéit is, hogy energiához jusson. Toman Diet program összeállítása során a fehérjék fogyasztását növelni kell, 0,8 – 1,2 grammra testtömeg-kilogrammonként.

A Toman diéta során a szervezet nem fog hozzányúlni a saját fehérjebázisához, mivel az étrend alapköve a fehérje. A test így a többi részre tudd koncentrálni, amire valójában nincsen szüksége ( víz, méreganyagok, és a zsír). A program tudatosan és szakszerűen felépített étrend, ami orvosi és tudományos háttérrel rendelkezik, amelyben a szervezet mindig megkapja a számára megfelelő tápanyagokat, figyelve az egyensúlyra.

A programunk egy proteinalapú és szigorúan felépített étrend, ahol személyre szabottan van pontosan kiszámolva a napi fehérjeszükséglet úgy, hogy a szervezet ne az izomrostokból veszítsen először. A Toman program és a Toman termékek megalkotása során folyamatosan szakemberekkel dolgoztunk együtt, szakorvosok, dietetikusok és biológusok segítették a munkánkat, hogy a lehető legkorszerűbben és legokosabban legyen felépítve a diéta. A Toman program és a termékek kifejezetten fogyókúrára lettek kitalálva, ami segíti elérni a céljaidat, és az ideális súlyodat, illetve segítséget ad, ahhoz, hogy a fogyókúra befejezése után is egy tudatos és egészséges étrendet kövess.

Konzultációnk során különböző mérések adataival összesítve állítjuk fel személyre szabottan a megfelelő napi fehérjebevitelt, ami (0,8 /ttkg) nem lépi túl a napi megszabott határt. Figyelünk arra is, hogy a testtömeg kilogrammodnak megfelelően elegendő folyadékot biztosíts a fehérjebevitel mellé, amit kötelezően be kell tartani a program folyamán. A megfelelő folyadékbevitel mellett kiemelten fontos a rostbevitel, hiszen ez is szabályozza a vércukorszintet. Tehát a három alappillér kombinációja és egészséges bevitele (fehérje, folyadék és rost) azt eredményezi, hogy a szervezet a felhalmozódott vizet, méreganyagot és zsírt fogja lebontani, a vércukorszint nem fog ingadozni, kiegyensúlyozottan tudsz a fogyókúra alatt is minden tevékenységet ellátni.

A Toman diet fehérje nem csak a jó minőségű aminosavakat tartalmazza, hanem vitaminokat és ásványi anyagokat is, amik segítenek pótolni a diéta során lecsökkent mennyiségét, így szinten tartják a szervezet vitaminháztartását is. Vendégeink a diéta befejezése után is megtartják a súlyukat, nem alakul ki jojó effektus. Miért is? Mert a Toman étrend megtanít a napi ötszöri kisebb étkezésre, és arra, hogy a napi rutinod során figyelj magadra és arra, hogy mit eszel meg és miként tudod majd megtartani a kívánt testsúlyodat. A diéta során folyamatos Konzultációkat tartunk, amikben szakemberek is részt vesznek, így kísérjük el a vendégeinket a kívánt célig.