Egy csokifüggő naplója

Sikeres Toman Diet

8. rész – hogyan lehet túlélni a fagyi szezont a Toman Diet-el?

A nyári hőségben az ember lánya egész nap csak hideg üdítőket szürcsölne, gyümölcsöt falna, és fagyizna… Ugye? A diéta alatt sajnos nem lehet korlátlan mértékben tömni magunkba ezeket, de azért nem kell aggódni, a Toman Dietnek erre is van megoldása.

Amikor tavaly májusban – kicsit több, mint egy évvel és majd’ 40 kilóval ezelőtt – belekezdtem a diétába, még tavasz volt, de abban az évben is hamar beköszöntött a nyár. Az addig jól bevált saláta, zöldségek, csirke, hal, smoothie és isteni Toman desszertek mellett én is vágytam a hűsítő nasikra, habos jegeskávéra, hideg gyümölcsökre.

Nagy örömömre kiderült, hogy a Toman Diet-be belefér a fagyi is! Jó, nem a krémes-tölcséres bolti verzió, hanem az egészséges-proteines-zsírszegény változat.

Megkóstoltam, és finom volt.

A csokis önmagában is élmény volt, a vaníliásat és az epreset mindig feldobtam valamivel vagy beledobtam valamibe. Mai napig így csinálom. A vaníliás fagyit simán bele lehet darabolni egy pohárba jegeskávé adalékként, akár Toman tejeskávéval vagy a diéta végeztével egy kis növényi tejjel. Az epresből meg isteni fagyikat csináltunk  a gyerekekkel. Lehet kapni műanyag fagyi formákat, abba rétegeztünk pár szem gyümölcsöt, rá egy kis fagyi, és fél óra múlva kivettük a fagyasztóból a tökéletes, egészséges, diétás jégkrémünket.

Persze voltak azért azon a nyáron is nehéz pillanatok… például amikor a sajtos-tejfölös lángost vagy az olasz lasagne-t falják a gyerekek az orrod előtt… Ahhh….

Visszatérve a fagyira… engedjétek szabadon a fantáziátokat! Én tettem fagyit Tomán palacsinta tetejére, Toman gluténmentes csoki-karamell pudingba egy kis gyümölccsel, vagy az almás fahéjas shake-et dobtam fel egy kis vanília fagyival. Szuper jó a fagyi a smoothie-ba is, lehet kanalazni egy kis gyümölccsel, vagy önmagában…

Hát mondja azt valaki, hogy nem a csokifüggőknek van a legjobb dolguk a Toman diet-el?!

Mindent mindennel lehet kombinálni. Még jó, hogy nem sós-chips függő vagyok.. milyen fura lenne a chips a csokipudingban.. 😊

A viccet félretéve, tényleg komolyan úgy gondolom, hogy az a kevés lemondás a zsíros-cukros-tésztás ételekről semmiség egy olyan diéta mellett, amiben vannak ízek, van választék, mindenki megtalálja a fogára való nassolni valót. Ha kicsit elbizonytalanodnátok, gondoljatok arra, hogy mennyire fantasztikus érzés lesz felhúzni ősszel a régi, szűk farmert, vagy a karácsonyfa alatt már egy új, két számmal kisebb ruhában ünnepelni. Arról nem is beszélve, hogy jövő nyáron már jöhet a bikini és egy gombóccal több Toman fagyi ebéd után!

Puszi, Éva