7. rész – avagy hogyan éljünk túl egy nyaralást a diéta alatt, akár glutén intoleranciával

Lisztérzékenység
A glutén helyett – megfelelő rostbevitel és az üres kalóriák elkerülése!
2018-08-03
Nassolás diéta alatt? Toman snackekkel lehetséges!
2018-08-06
Sikeres Toman Diet

Csokifüggő naplója

„Haszontalan dolog a gyermekek boldogságát ruhával, játékkal, édességgel mérni… A gyermek boldogságát csak birodalmakkal lehet mérni és szabad idővel. Kérdezd meg, mekkora országa volt a csatangolásra; aztán mennyi időt volt önmagára hagyva, s körülbelül tudod, milyen volt a gyermekkora. Nélkülözni is főként ebben a kettőben tud.” – Németh László

Ti hol nyaraltok? Hogyan oldjátok meg az egészséges táplálkozást nyaralás alatt?

Nagyon durva sztoriba csöppentem, ezt hallgassátok meg.

Ahogy korábban meséltem, túléltem a Toman Diet első szakaszát, és szépen alakult a súlyom, már 20 kiló fogyásnál tartottam, amikor eljött a várva várt utazás időpontja. A kislányaimmal a párizsi Disneylandbe utaztunk.

Az út előtt mindent megterveztem.

Bevallom, többet foglalkoztam a saját bőröndömmel mint a lányokéval, ugyanis annak a felét Toman Diet túlélő csomagokkal pakoltam tele. Gondosan kitaláltam, hogy reggelire majd megeszem a kedvenc glutén mentes csoki-karamell pudingomat, vittem smoothee-t tízóraira, és persze nasit délutánra. Naivan azt gondoltam, hogy a saláta-csirke-gyümölcs nem lesz gond, hiszen Disneyland egy kis város, lehet mindent kapni, a parkok tele vannak éttermekkel.

Hát, első nap be kellett látnom, hogy nagyot tévedtem.

Nagyon durva volt.

Képzeljétek el, hogy Disneylandban olyan szinten nem lehet egy falat egészséges élelmiszert sem kapni, hogy egy darab almát sem tudtam venni, nemhogy zacskós salátát vagy csirkemellet. Az éttermekben csak hamburger, Disneyland utcáin csak cukor, csoki, vattacukor. Szó szerint a kerítés is cukorból van.  Csokoládé szökőkút, Candy bolt, palacsintázó…. (Csurog a nyálam, ahogy írom ezeket a sorokat)

Zöldséges? Gyümölcs pult? Egy kisközért csomagolt sonkával? Felejtsd el.

Úgy képzeljétek el, hogy egyetlen alkalom volt, amikor egy McDonalds szerű étteremben próbálkoztam egy csirkés salátával, ami úgy nézett ki, hogy egy hüvelykujjnyi fehér, vizes csirkedarab (nem ám 20 dkg ahogy elő van írva a Toman Dietben), mellé odadobva három fonnyadt, keserű saláta darab (nem fél kiló), és persze horror áron. Ilyet sem ettem aztán többet.

A szálloda éttermében egy leves 40 euró, hármunknak százhúsz.. így azt kilőttem. Tudjátok, hogy jutottam húshoz, gyümölcshöz? A Disneyland melletti vasútállomáson találtam egy újságos standot, amiben volt egy pici „közért” sarok, és ott vettem csomagolt sonkát. Siralmas volt…

Teljesen átéreztem azoknak a helyzetét, akik például glutén intoleranciával küzdenek, és próbálnak Budapesten túlélni. Megértettem mekkora nehézséget okoz, hogy az ember az alapvető élelmiszerekhez hozzájusson, és mekkora tervezést igényel a napi „csomagolás”, hogy úgy induljunk el otthonról, hogy ha csak este ér haza, akkor se haljunk éhen.

Az utunk során egyébként a kétnapos párizsi városnézés fantasztikus volt. Persze a látnivalók, és az élmény miatt is, de bevallom, földöntúli boldogságot éreztem, amikor megláttam az Eiffel torony melletti utcában egy zöldség-gyümölcs árust, ahol végre bevásároltunk vizet, zöldséget, gyümölcsöt…

Sosem gondoltam volna, hogy Párizsban a látnivalókon túl ennyire fogok örülni egy zöldségesnek, vagy egy étteremnek a Szajna parton, ahol mosolyogva kihozták a hatalmas tál salátámat az isteni finom, húsz deka (!) grillezett csirkemellel 😊

A nyaralás alatt rengeteget gyalogoltunk, fogytam két kilót, és azóta is hálás vagyok a Toman Dietnek, hogy a szinte zsebkendő méretű, kis kiszerelésű porokat és nasikat bárhova, bármikor magammal vihetem.

Puszi,

Éva