Egy csokifüggő naplója

Sikeres Toman Diet

5. rész – Rendszer a rendszerben, avagy hogyan nyomd le a kötelező vízmennyiséget, és hogyan időzítsd az étkezéseket

„Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni… Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben… két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor amikor megértek e találkozásra.” – Márai Sándor

Biztosan sokan hallottátok, vagy magatok is úgy vagytok vele, hogy „aki akar az le tud fogyni”, vagy hogy „ha több a mozgással leadott kalória mint amit beviszel, akkor lefogysz”, vagy hogy „csak akaraterő kell hozzá”, vagy hogy „csak rajtad múlik”…

Hát, én pontosan tudom, hogy ez nem így van.

Higgyétek el, a gyermekeim születése után évekig próbálkoztam minden akaraterőmmel és fegyelmezett diétás kísérletekkel, mozgással és kalóriaszámolással, de mindhiába. Akupunktúrától a paleóig nekem semmi sem működött hosszútávon.

Hiszek benne, hogy mindenkinél más módszer vagy diéta működik, de érdekes, hogy például ami működött nekem húszévesen, az negyven felett már nem hozott eredményt. Nagyon klassz dolog, ha valaki rátalál a neki megfelelő, az ő életmódjához közel álló, számára tökéletes diétára.

Azt hiszem, nem jutottál el eddig a sorig az olvasásban, ha nem Te is a számodra megfelelő megoldást keresnéd, hogy formába hozd magad, akár néhány kiló, vagy több tíz kilós súlyvesztés a célod.

Nekem a Toman Diet hozta el azt, amiről már nem is álmodtam.

Teljes volt az életem túlsúllyal is, és gondosan kerülve a tükröt, illetve ügyesen elbújva a fényképezés és szelfi kamerák elől egész jól elvegetáltam a testem börtönében. Könnyebb dolgom volt, mint sokaknak, mert boldog család, szerető barátok, kollégák vettek körül, nem volt a testemen kívül tényleg más bajom magammal, az életemmel. Akik párt keresnek, vagy épp új életet kezdenek, talán még jobban szeretnének formába lendülni, lefogyni, új, egészséges testben élni.

Én a Toman Diettel jelenleg 37 kiló fogyásnál tartok.

Még nem értem el a célomat, de fantasztikus látni, hogy egy olyan módszert (Hogyan barátkoztam meg a zöldségekkel) találtam, ami hosszútávon működik. Több mint egy év elteltével sem híztam vissza egy dekát sem, sőt hónapról hónapra lassan de biztosan tovább csökken a súlyom. Ma már nem diétának, hanem életmódnak nevezném azt ahol ma tartok. Megtanultam egy új táplálkozási formát a Toman Dietnek köszönhetően.

Sokan felteszik a kérdést, hogy ekkora fogyás mellett milyen lett a bőröm. Én is rettegtem, hogy aszott leszek, és magam után húzom majd a bőrömet. Szerencsére nem így lett. Tény, hogy genetikailag is „jó bőr vagyok”, vagyis nem vagyok például striákra hajlamos, de rengeteget számít, hogy a diéta elejétől fogva párhuzamosan jártam professzionális testkezelésekre, és személyi edzőhöz is, hogy megelőzzem a bajt. Nagyon boldog vagyok, mert gyönyörű lett a bőröm, tény, hogy van még mit edzeni, a kényes területek több munkát igényelnek, de simán vállalható a testem kétrészes bikiniben így közel 40 kiló fogyás után is.

A bőr feszességéhez, és magához a diétához is kritikus a megfelelő vízmennyiség bevitele.

Ahogy korábban írtam Nektek (Hogyan barátkoztam meg a zöldségekkel), az első, spártai szakaszban, a zöldségevés volt a legnagyobb kihívás. Miután felfedeztem a jégsalátát, és megbarátkoztam néhány zöldséggel (padlizsán, gomba, brokkoli, spárga), már csak arra kellett odafigyelnem, hogy bevigyem a szervezetembe a megfelelő vízmennyiséget is.

Ez poharanként egyszerűen nem ment.

Ki tudja a napi rohanásban számolgatni, hogy most épp négy vagy öt pohárnál tart, és egyébként is mekkora volt az a pohár? Nekem ez nem ment. A bevált tuti vízivás módszer a mai napig az, hogy napi 2 db másfél literes ásványvíz a minimum. A palackból iszom. 😊

Vízfogyasztás a diéta alatt

Ha dél van, és látom, hogy még az első palackból is alig fogyott, akkor kicsit belehúzok. Kora délután már újra kell tölteni az üres palackot, különben nem lesz meg a napi 2-3 palack… Szerintem sokkal egyszerűbb ez a palackos megoldás, mint a poharakat számolgatni.

Te mennyi vizet ittál ma?

Én a palackommal járok mindenhova. Dolgozni, megbeszélésekre, fotózni, moziba, kirándulni, szülői értekezletre. Nálam van a palack a kocsiban, vagy ha tömegközlekedek, akkor is. Ha netán otthon felejtem, az első boltban veszek egyet, és máris ihatom.

A másik gondom az idő volt. A napi rohanásban olykor egész nap elfelejtünk enni, és aztán este feltépjük a fridzsidert, farkaséhesen. Igaz?

Erre az én bevált módszerem, és tippem azoknak, akik belevágnak a Toman diet-be, hogy bátran állítsátok be az okostelefon időzítőjét 2 órára. Így két óránként jelez, hogy a csörgés után hamarosan enned kell, különben elkezd az izmod fogyni, és szegény zsírod nem távozhat, hiába szeretne oly nagyon… 😊 Én egy éven át beállítottam a telefont, és már az egész környezetem elfogadta: „tudjuk, enned kell”. Simán előkaptam a kis salátámat vagy Toman shake-emet bárhol, bármikor. Pont mint az inzulinosok vagy a csecsemők, akiket háromóránként szoptatnak… A mai napig van a táskámban mindig egy Toman snack vagy gyümölcsös smoothee, hogy ha nem jutottam ételhez három órája, akkor legyen kéznél valami, ne kelljen túrórudit vagy kiflit venni…

Vágjatok bele a diétába bátran, ha nekem sikerült, nektek is fog!

Nem olvastad az előző vallomásokat? Kattints!

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész

Puszi

Éva