Egy csokifüggő naplója

Sikeres Toman Diet

4. rész – Soha ne mondd, hogy soha – avagy hogyan barátkoztam meg a zöldségekkel

„Ahol nincs semmiféle kockázat, bizonytalanság, ott nem lehet szó sikerről sem.” Zörgő Benjamin

Sokan kérdeztétek, hogyan lehet túlélni az első szakaszt, ha utáljuk a zöldségeket? Nos, akik zöldségimádók és utálják az édességet, görgessenek tovább, mert ez a cikk azoknak lesz segítség, akik nincsenek jó barátságban a zöldségekkel, és egy kis inspirációt keresnek, hogyan lehet túlélni a Toman Diet első, – kicsit spártai – szakaszát.

Ha olvastátok az előző bejegyzéseket (első rész, második rész, harmadik rész), tudjátok, hogy csokifüggő vagyok, és hogy több tíz kiló választott el az ideális testsúlytól amikor belevágtam a Toman Dietbe. Azt is elmeséltem, hogy miért nem váltak be a házhozszállított fitness- vagy diétás menük, és mik voltak a hiányzó láncszemek a tökéletes módszerhez, amit a Toman Dietben megtaláltam.

Minden szépen és jól hangzott addig, amíg az első konzultáción Zsófi elmondta, hogy az első szakaszt kéz a kézben végig kell csinálnunk, ami nem lesz könnyű. Őszintén elmondta, hogy ez lehet egy, kettő vagy három hét, attól függően, hogy alakul a súlyom. Azt is elmagyarázta, hogy az első szakasz maga a detox, vagyis ahhoz, hogy beinduljon a fogyás, először ki kell takarítani a szervezetem, és után a szép, tiszta ételeket lehet rápakolni. Megértettem. Tudtam, hogy a kezdéshez van erőm, de vajon ahhoz lesz-e, hogy hetekig sanyargassam magam?

Képzeljétek el, hogy sanyargatásról szó sem volt. Elmesélem mi történt.

Zsófi elém tette a „szentírást”. Nagybetűkkel rajta: Első szakasz. Szépen beleírva, hogy mennyi vizet, mennyi húst, mennyi zöldséget kell ennem, és pontosan beleírva az is, hogy mikor. Az első sokk akkor ért, amikor Zsófi közölte: napi fél kiló zöldséget MEG KELL ENNED.

Miiiiii????? Fél kilót??? Naneeee……

Max egy paprika vagy paradicsom. Ja, hogy ez a két zöldség tiltólistán van az első szakaszban?! Neeem. Kizárt, hogy ezt meg tudom csinálni. UTÁLOM A ZÖLDSÉGEKET!

Zsófi odalapozott a „szentírás” „Megengedett zöldségek” szakaszához.

Hát, nekem abból a kb. huszonöt felsorolt zöldségből egyik sem volt szimpatikus. Fúj… nem vagyok én nyúl. Egyek ízetlen puha meleg trutyikat?! És fél kilót?! Totál kész voltam. Én a húslevesben is csak a sárgarépát eszem meg, abból is csak maximum egy felet, mert zöldséget „kell” enni….

Zsófi látta a kétségbeesést az arcomon. Türelemmel azt mondta, gyere, nézzük végig még egyszer: padlizsán? Azt se szereted? Hááát, mondtam kerti grillen mézes-mustáros tarjával lecsúszik…. De önmagában?! Jaahj, mi lesz velem?

Aztán mondja Zsófi: gomba?

Hm… végül is rántva szeretem. 😊

Na, nagy nehezen a rengeteg felsorolt zöldség közül találtunk 1-2 fajtát, ami végül is nem tűnt annyira szörnyűnek. De így is elképzelhetetlen volt, hogy fél kilót megegyek.

Mindegy, gondoltam, lesz ami lesz. A jó hír, hogy naponta leguríthatok öt finom, ÉDES puding szerű finomságot, a köztes időt meg valahogy kihúzom majd…

Másnap bementem a közeli szupermarketbe, gondoltam körbenézek, hátha találok valami életmentő zöld izét, aminek lehetőleg nutella íze van, és rá van írva: fél kiló.

Hát, ilyen nem volt.

Elkezdtem tesztelni a zacskós salátákat. Rajta volt mindegyiken, hogy 250 g, gondoltam akkor a napi adag fele már pipa, csak találjak egy ehetőt ezek között. Az első néhány fajta annyira undorító volt, keserű volt, száraz, ízelten, fúj, gusztustalan. Tényleg. Volt amit szinte egy az egyben hajítottam a kukába.

Aztán a Diéta Angyalai lenyúltak értem. Rátaláltam a zacskós jégsalátára. Kinyitottam a zacskót, fintorogva belekóstoltam, és csoda történt. Ez a sima, egyszerű, zacskós jégsaláta finom volt. Zamatos, ropogós, nem keserű. FINOM!

Toman Diet hatékonysága

Csokifüggő naplója

Ez lett a mentsváram. Mindenhova vittem magammal. Kocsiban, munkában, moziba chips helyett, ebédre, vacsira a husi mellé. A jégsalátának a sima, nem zacskós verziója is finom. Egy nagy edénybe felszeleteltem, és ettem munka közben, film közben, úton útfélen.

A napi fél kiló zöldséget úgy hoztam össze eleinte, hogy fele jégsaláta, a másik fele meg egy kis darab padlizsán és pár szem gomba. Ha hiszitek, ha nem, én a fél kiló zöldséget konyhai kis mérlegen milligrammra pontosan kimértem, hogy egy dekával se kelljen többet ennem a kötelező adagnál. A kismérleg mellett a telefonon beállított időzítő is sokat segített abban, hogy mikor telik le a két óra, amikor megjutalmazhatom magam egy isteni finom Toman desszerttel.

A napjaim desszerttől-desszertig tartottak. A zöldségeken gyorsan túlestem, és vártam az újabb desszert idejét. Közben ittam a kötelező vizet folyamatosan, mindenhová másfél literes palackkal járok azóta is.

Az első három hétben 8.7 kg-t fogytam, úgy, hogy EGYSZER SEM VOLTAM ÉHES!

El tudjátok képzelni ez mekkora lendületet és erőt adott a folytatáshoz? Ekkor még mindig háromjegyű számot mutatott az okosmérleg, de Zsófi lelkendezve tájékoztatott, hogy változik a zsír-izom arányom, és szuper jól alakul a súlyom.

 

Higgyétek el, aki belekezd ebbe a diétába, olyan sikereket ér el az első napokban, hetekben, hogy nincs az a nutellás palacsinta amiért elhagyná a cél felé vezető utat.

(Najó, volt nutellás palacsinta is, de csak jónéhány hónap múlva… Majd erről is mesélek Nektek!)

Szeretettel biztatlak Benneteket, hogy akár a cikk alatt kommentben, vagy a Toman Diet-nek küldött üzenetben írjátok meg miről olvasnátok az én történetemmel kapcsolatban, és mesélek, segítek Nektek boldogan. Nincs annál jobb, mint amikor egy sikertörténet még több sikert szül, és más, hozzám hasonló hétköznapi lányok, anyukák is átélhetik az átalakulással, és új életmóddal járó mindennapi csodákat.

Puszi,

Éva