4. rész – Hurrá, a harmadik szakaszba léptem!

Motiváció a diéta alatt
Kilenc motivációs tipp, ha a halogatás átvenné az uralmat
2020-01-20
Vallomások egy kismamától
Orsi naplója – 1. rész
2020-01-29

Sikeresen túlléptem a második szakaszon, ami a diéta leghosszabb időszaka, ezért erősen próbára teszi a kitartásunkat, ilyenkor nagyon kell ügyelni a változatos étkezésre. A szakasz vége felé kicsit lelassul a súlycsökkenés, helyette nő az izomzat és csökken a testzsír aránya, szóval a „látványunk” is átalakul!

Új élet a diéta után!

A harmadik szakasz a diéta szinte legfontosabb része, amelyben a szervezet „visszatáplálása” történik, vagyis elkezdhedsz „normálisan” enni. Aggódtam is, hogy nehogy visszajöjjön, ami lement, de Csilla (Pamuk Csilla életmód- és táplálkozási tanácsadó, Toman szalon, Érd) megnyugtatott, hogy éppen a fokozatosság és a visszahízás nélküli átállás a lényege ennek a szakasznak. Fogják a kezed, nincs olyan, hogy „megvan-az-eredmény-és-viszontlátásra”, felkészítenek a diéta utáni étkezésre, életre is!

Minden jó, ha jó a vége!

Az első nagy változás, hogy csökkentettük a fehérje mennyiségét. Most, hogy már nem kell minden étkezéshez Toman termék, hiányoznak – úgyhogy fordult a kocka 😊!
Szépen lassan ehetek már szinte mindent, de még mértékkel! Ebben a szakaszban bejöttek a köretek, aminek nagyon örülök! Nem nagy mennyiségben, de éppen annyi, hogy jó ízűen elfogyaszthatok egy kellemes ebédet.
És a sajt… Nagy sajtfogyasztó vagyok – talán ez hiányzott a 3 hónap alatt a legjobban, de végre újra itt van, még ha korlátozott mennyiségben is!
Az edzések számát persze megtartottam és meg is fogom. A sport berögzült az életembe!
Lelkileg nagyon kiegyensúlyozott lettem és energikusabb is vagyok.

Lassan véget ér a diéta, de egy percét sem bántam meg! 🙂

Szép napot!
Viktor