Viktor naplója

1. rész – A döntésünknek sziklaszilárdnak kell lennie!

A Toman Diet első hallásra is szimpatikus volt!

29 éves vagyok, edzőként dolgozom. 16 év versenysport után kezdődött a kálváriám a súlyommal. Rengeteg diétát kipróbáltam az évek folyamán, amik sikeresek is voltak egy ideig. Kitartásban soha nem volt hiány, de egy idő után ellaposodtak – valahogy eltűnt a motiváció. Aztán évek teltek el, majd a feleségemtől hallottam a Toman Diet-ről. Első hallásra is szimpatikus volt, hogy az életmódváltáson van a fő hangsúly, gondoltam belevágok…

Tudok azonosulni vele és szeretném végigcsinálni!

A hozzám legközelebbi szalon Érden van, így kerültem Csillához (Pamuk Csilla életmód- és táplálkozási tanácsadó, Toman Diet Érd). Rendkívül szimpatikus fogadtatásban részesültem már az első alkalommal is, bár itt szembesültem azzal, hogy mit fogok enni a jövőben, vagy inkább, hogy mit nem :). Egy gyors ismerkedés és az adatlap kitöltése után már jött is az első megpróbáltatás: a mérleg! Az adataim kicsit ledöbbentettek, így a kezdeti önbizalmam kicsit lejjebb hagyott, de érdekes módon ettől még elhivatottabb lettem: meg fogom csinálni! Csillával átbeszélve az első szakaszt, elkezdtük a termékek kiválasztását (napi hatszor fogyasztok Toman terméket, plusz túró, plusz főtt tojásfehérjét, plusz a megengedett zöldségek). Kis “batyummal” hazaérve újra áttanulmányoztam, mire is adtam a fejemet! Izgatottan vártam a hétfőt, hogy elkezdhessem! Bevallom, kicsit megijedtem, de mégis azt éreztem, hogy tudok azonosulni vele és szeretném végigcsinálni!

A termékek annyira sokfélék és ízletesek…

Az első három nap nagyon kemény volt: tényleg át kellett szellemülni hozzá, hogy bírjam! A délelőttök jól teltek mindig, hiszen bármelyik édes terméket kóstoltam, nagyon ízlett. Délben volt az első holtpont, ami gyorsan elmúlt, mert a sós levesek is kiválóak. Talán ez az egyik kulcsa a Toman Diet-nek, hogy a termékek annyira sokfélék és ízletesek, hogy tényleg nincsenek elvonási tünetek vagy éhségérzet. A megengedett zöldségekkel már több problémám volt. Szerintem 3 hét alatt megettem annyi zöldséget, mint az eddigi életem folyamán összesen:) A délután megint könnyebb volt, hiszen munka alatt is simán kivettem a kis málnás vagy barackos italomat és már is kibírtam hazáig, amikor a köztes levesemet fogyasztottam vacsi előtt. Vacsora után újabb holtpont következett elalvásig: rettentően éhes voltam, igyekeztem enyhíteni zöldséggel, amennyire lehetett. Így telt el az első három napom, ami után nagyon jólesett a “jutalom”: ebédre csirkemell, vacsira szintén csirke vagy pulykasonka. Ezzel kiegészülve mentem a kijelölt úton egészen 3 hétig, mikor is jött az újabb konzultáció és persze újra a mérleg!

Közel 10 kilótól szabadultam meg 3 hét alatt!

A mérleg pedig olyan eredményt mutatott, amire sem én, sem pedig Csilla nem számított: közel 10 kilótól szabadultam meg 3 hét alatt, ráadásul a többi adatom is javult, ami hatalmas lökést adott az újabb kihívásokra.

„Fejben” kezdődik…

Természetesen gondoltam, hogy sokat fog változni az életmódom, de azt nem sejtettem, hogy gyökeresen megváltoznak majd az étkezési szokásaim. Sokat gondolkoztam, mi lehet a kulcsa ennek a hatalmas fogyásnak, és talán rá is jöttem: fontos, hogy a dolog „fejben” kezdődjön, vagy ahogy az elején fogalmaztam „átszellemüljön”. Röviden: a döntésünknek sziklaszilárdnak kell lennie. Biztos van lehetőség apró csalásokra az előírt diétában, de nem tettem ilyet – nem engedte az elhatározásom! Fontos persze a feleségem és a családom támogató segítsége is. Így együtt biztos vagyok abban, hogy elérem a kitűzött célt.

Örülök, hogy megoszthattam veletek a tapasztalataimat és jelentkezem a 2. szakasz után!

Viktor